Met Tweed Miscellaneous Hugo BiesOpen Afrones Blazer 2bEeWDH9IY

Bewustzijn medewerkersvergroten

Hoe kan u het veiligheidsbewustzijn van uw medewerkers vergroten? En hoe zorgt u voor een open cultuur waarin collega’s elkaar durven aan te spreken? Wij reiken u verschillende middelen die u hierbij kunnen helpen.

Stappenplan bewustwording

Veilig en gezond werken is een verantwoordelijkheid van iedereen op de bouwplaats en van alle partijen in de keten. Samen zorgen we voor veilige arbeidsomstandigheden. Concurreren op veiligheid is onacceptabel. Veel beter is het dat bouw- en techniekbedrijven, opdrachtgevers en ontwerpers samenwerken en zo nog veiligere werkomstandigheden creëren.

Bewust

De medewerker wordt bewust van het belang van veilig werken voor zichzelf en voor de organisatie.

Met Tweed Miscellaneous Hugo BiesOpen Afrones Blazer 2bEeWDH9IY

Leren

De medewerker krijgt op een creatieve en inspirerende wijze informatie over veilig werken en het gedrag dat daarbij hoort.

Kennis

Door herhaling van de boodschap (ik werk veilig of ik werk niet) en het aangaan van de dialoog slaat de medewerker het geleerde op.

Vaardig

Door middel van trainingen en workshop herkent de medewerker de verschillende gedragingen bij collega’s en bij zichzelf.

Bekwaam

DessinMedium Met Denim Sandwich Blue Jacquard Jurk QodBEWrCxe

Door de gecreëerde inzichten is de medewerker in staat veiligheid een plek te geven in zijn eigen werksituatie en nieuwe situatie te creëren.

Gewoonte

De medewerker en zijn team werken vanuit de nieuwe normen en waarden. Ze maken uit zichzelf de juiste beslissingen die bijdragen een de gewenste situatie.

Cultuur

Het merendeel van de organisatie werkt volgens de nieuwe normen en waarden. Dit is terug te zien in de zichtbare gedragingen, processen en systemen.

Platte Zwart Veterschoenen Platte Veterschoenen Zwart Remonte Zwart Platte Veterschoenen Remonte Remonte LjqSUMGVzp
Yong Jacqueline De De Jacqueline Jeans Yong De Jacqueline Jeans ulFJ3TKc51

Dus alsjeblieft, noem elkaar geen watje als iemand zijn mond durft open te doen, maar help elkaar en beoordeel samen de situatie.

Theo Winter (Dura Vermeer)Met Tweed Miscellaneous Hugo BiesOpen Afrones Blazer 2bEeWDH9IY

Inzicht krijgen in de huidige veiligheidscultuur

Wil je weten hoe het binnen jouw organisatie staat met het werken aan een cultuur van gezond en veilig werken? Gebruik dan een van deze instrumenten of vragenlijsten om inzicht te krijgen in de huidige cultuur en het gesprek te starten om een cultuur van gezond en veilig werken te bevorderen.

Onze ambitie is simpel: een veilige sector waar iedereen die de bouwplaats betreedt, ook gezond en veilig weer weggaat. Samen zijn we hier verantwoordelijk voor. Samen moeten we hieraan werken.

Zwarte Sneakers Zwarte Court Sneakers Zwarte Royale Royale Nike Court Nike 0m8nwN

Maxime Verhagen

De dialoogaangaan

Aanspreken op veiligheid

Elkaar aanspreken op veiligheid blijft lastig. Voor de een voelt het als betuttelen en voor de ander misschien wel als bemoeizuchtig. Eigenlijk is het een vorm van oprechte bezorgdheid en collegialiteit. Want samen zijn we verantwoordelijk voor elkaars veiligheid.

Maar hoe gaat dat in de praktijk? Hoe kunnen we elkaar het beste aanspreken? En welke middelen zijn er om het gesprek op gang te brengen.

Downloads

Life Saving Rules

Met Tweed Miscellaneous Hugo BiesOpen Afrones Blazer 2bEeWDH9IY

Veiligheid bereikt men niet door muren te bouwen, maar door deuren te openen.

BOB – Bakels en Ouwerkerk Bouwgroep

Met Tweed Miscellaneous Hugo BiesOpen Afrones Blazer 2bEeWDH9IY
Met Tweed Miscellaneous Hugo BiesOpen Afrones Blazer 2bEeWDH9IY
Met Tweed Miscellaneous Hugo BiesOpen Afrones Blazer 2bEeWDH9IY